La trajectòria del famós fotògraf Henri Cartier-Bresson, en una exposició completíssima al centre KBr Fundación MAPFRE

Analizamos las buenas prácticas de las empresas de alquiler de patinetes para la seguridad vial
Portada » La trajectòria del famós fotògraf Henri Cartier-Bresson, en una exposició completíssima al centre KBr Fundación MAPFRE

El centre presenta, a més, la quarta edició del projecte KBr Flama’24, per donar visibilitat al talent més jove de les escoles de fotografia de Barcelona.

  • Sota el títol “Watch! Watch! Watch!”, l’exposició recorre tota la trajectòria de l’artista, des dels seus primers treballs influïts pel surrealisme i la Nova Visió fins a l’estil intimista dels seus últims anys.                                       
  • Amb aquesta mostra, Fundación MAPFRE commemora els 20 anys de la mort del cofundador de la llegendària agència fotogràfica Magnum Photos.
  • KBr Flama’24 presenta els treballs de quatre artistes emergents del panorama de la fotografia barcelonina, com són laura aranda lavado, Estefania Bedmar, Malú Reigal i Alain Rojas Pastor.
  • Les exposicions es poden visitar fins al 26 de gener de 2025.

 

  • Dosier de prensa e imágenes Henri Cartier-Bresson. Watch! Watch! Watch!
  • Dosier de prensa e imágenes KBr Flama’24

    Fundación MAPFRE ha presentat avui, dia 9 d’octubre, al centre KBr Fundación MAPFRE de Barcelona (Avinguda del Litoral, 30), les exposicions Henri Cartier-Bresson. Watch! Watch! Watch! i KBr Flama’24.

    La primera, amb més de 200 còpies originals, és una àmplia i profunda aproximació al cofundador de la llegendària agència fotogràfica Magnum Photos, mort l’agost de 2004. La segona correspon a la quarta edició del projecte creat per Fundación MAPFRE per donar visibilitat al talent emergent de la fotografia de la Ciutat Comtal.

    Ambdues mostres estaran obertes al públic al centre KBr Fundación MAPFRE de Barcelona, situat al número 30 de l’Avinguda del Litoral, fins al pròxim 26 de gener de 2025.

    Henri Cartier-Bresson. Watch! Watch! Watch!

    Testimoni clau de la història del segle XX, el fotògraf francès Henri Cartier-Bresson va ser conegut com “l’ull del segle”. Pintor, dibuixant, cineasta, antropòleg i humanista, va néixer el 22 d’agost de 1908 a Chanteloup-en-Brie, al nord de França i, des de ben petit, va despuntar per la seva creativitat i el seu sentit artístic, raó per la qual va deixar el negoci tèxtil familiar per formar-se a París.

    Observador, pacient i silenciós, però al mateix temps àgil i expeditiu, l’artista captava escenes de persones i d’esdeveniments amb una capacitat sorprenent per capturar “l’instant decisiu”. Parlem d’aquells moments efímers en què veiem la flexió de les cames d’un home quan es disposa a saltar o el cap d’una dona tapada per una cortina a causa del vent.

    Però Henri Cartier-Bresson va ser molt més que això, com pot veure’s en aquesta àmplia exposició, formada per més de 200 fotografies que abasten aquesta època del seu treball. També inclou els seus fotoreportatges, entre els quals destaquen alguns dels seus treballs menys coneguts dels anys 60, fotografies que mostren l’estil intimista dels seus últims anys, i una cuidada selecció de les seves publicacions en revistes i llibres, de gran interès per conèixer la seva trajectòria entre 1930 i 1970.

    Henri Cartier-Bresson. Watch! Watch! Watch! està organitzada en col·laboració amb el Bucerius Kunstforum d’Hamburg i la Fondation Henri Cartier-Bresson de París i comissariada per Ulrich Pohlmann.

    KBr FLAMA’24

    Es tracta de la quarta edició del projecte anual de Fundación MAPFRE de suport al talent jove, creat el 2021. L’exposició recopila les obres de laura aranda lavado (Granollers, 1994), Estefania Bedmar (Cerdanyola del Vallès, 1989), Malú Reigal (Múrcia, 1992) i Alain Rojas Pastor (Esplugues de Llobregat, 1987), que inicien la seva trajectòria professional després d’haver-se format, respectivament, a l’IEFC, l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella, l’Elisava-Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona i l’Idep Barcelona.

    A través de diferents processos creatius que inclouen la fotografia analògica i digital, el revelatge experimental, la manipulació d’imatges d’arxiu i el vídeo, els treballs seleccionats exploren la memòria dels territoris i dels objectes, l’herència familiar i el mateix llenguatge de la fotografia, des d’un punt de vista autoetnogràfic.

    KBr Flama’24 està comissariada per Carolina Ciuti.

    Madrid, 9 d’octubre de 2024. Per gestionar entrevistes o sol·licitar més informació, pots contactar amb la Cristina Bisbal, de l’àrea de Comunicació de Fundación MAPFRE. Tel. 665 430 356.
    Adreça electrònica: mcbisb1@fundacionmapfre.o